ΕΛΑΣ: Δέκα οι παράνομοι μετανάστες που διέφυγαν από την Αμυγδαλέζα

Δέκα παράνομους μετανάστες -που κατάφεραν να διαφύγουν από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Αμυγδαλέζας στα χθεσινοβραδινά επεισόδια- αναζητεί η αστυνομία σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Οι δραπέτες, οχτώ υπήκοοι Πακιστάν, και 2 υπήκοοι Αφγανιστάν, αναζητούνται. Ακόμα 14 αλλοδαποί συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του κέντρου που φιλοξενεί συνολικά 1620 άτομα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί, μέχρι τώρα, για την εμπλοκή τους στα επεισόδια, 41 αλλοδαποί (17 υπήκοοι Πακιστάν, 9 Αφγανιστάν και 14 Μπαγκλαντές και 1 Μαρόκο), οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η υπαίτια συμμετοχή και άλλων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.  Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι αλλοδαποί στα επεισόδια του Σαββάτου επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς φρουρούς, με ρίψη πετρών, μπουκαλιών νερού τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, κ.λπ. αντικειμένων, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε σακούλες απορριμμάτων, στρώματα κρεβατιών και οικίσκους.

Για την αποκατάσταση της τάξης πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ενισχυτικών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε στη 1 τα ξημερώματα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τραυματισμούς αλλοδαπών.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ