Σήμερα η απολογία Τσοχατζόπουλου

Με τις απολογίες των 19 κατηγορουμένων αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη ροή μαύρου χρήματος στην υπόθεση με τα εξοπλιστικά.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρίσταται στο δικαστήριο και σύμφωνα με το κατηγορητήριο αναμένεται να απολογηθεί πρώτος αν και είχε εκφράσει επιφυλάξεις και είχε ζητήσει να απολογηθεί μετά τη θερινή διακοπή των δικαστηρίων (26 Αυγούστου).

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του να απολογηθεί μετά τις 26 Αυγούστου (οπότε θα ανοίξουν ξανά τα δικαστήρια μετά τις θερινές διακοπές) κρίνοντας ότι ο χρόνος που όρισε το δικαστήριο για την απολογία του είναι επαρκής.

Η άρνηση του δικαστηρίου στο αίτημα του Ά. Τσοχατζόπουλου είχε πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα και είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των συνηγόρων του, οι οποίοι απείλησαν ακόμη και να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους.

Οι δικαστές αρνήθηκαν το χρόνο
που ζήτησε ο πρώην υπουργός, καθώς έκριναν ότι το διάστημα που θα μεσολαβήσει από τις 25 Ιουλίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, έως τις 29, είναι επαρκές για να προετοιμαστεί.
Πηγή: skai.gr