Δύσκολη νύχτα σε Ρόδο, Σέριφο και Κρήτη, μαίνονται τα πύρινα μέτωπα

Δύσκολη ήταν η νύχτα σε Ρόδο, Σέριφο και Κρήτη, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται ακομα στα συγκεκριμένα νησιά.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Νικόλαος Τσόγκας,  η μεγαλύτερη φωτιά είναι στη νότια Ρόδο, σε δάσος στο Ίστριο.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι σε δύσβατη περιοχή.  Εξήγησε ότι δεν κινδυνεύουν περιουσίες πολιτών, και τόνισε ότι το πρωί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα ενισχυθούν.

Συγκεκριμένα, πυροσβεστικές δυνάμεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 65 άτομα πεζοπόρο τμήμα, μετεβησαν στη Ρόδο με C-130 για ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στο μέτωπο.

Επίσης, 65 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα θα ενισχύσουν τις πρώτες πρωινές ώρες τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο της Κρήτης, κοντά στο χωριό Πόμπια βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στο δήμο Φαιστού στο Ηράκλειο, κοντά στη Μεσαρά.

Δεν κινδυνεύει ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού.  Έχουν προκληθεί πολλές ζημιές σε θερμοκήπια και ελαιώνες.

Στη Σέριφο, κατασβέστηκε η φωτιά στον Οικισμό Κουταλά,  σύμφωνα με τα όσα είπε στο σταθμό μας ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσαίος. Πρόσθεσε οτι διάσπαρτες εστίες υπάρχουν σε πλαγιές του νησιού.  Νωριτερα εκανε γνωστο οτι κάηκαν δύο κτήρια - ένα σπίτι και ένα παλιο διοικητήριο - στο μεγάλο Λιβάδι.

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα την Παρασκευη και αναζωπυρώθηκε το Σαββατο λόγω των ισχυρών ανέμων.  Οι επίγειες δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα με δύο οχήματα.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ