Απαγορευτικό στις συναθροίσεις και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Αντιδράσεις

Απαγορεύονται αύριο οι συναθροίσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στη διαδρομή από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι το κέντρο από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, με εντολή της αστυνομίας, λόγω της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Στις 2 μετά το μεσημέρι ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και στις 4 με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει πια: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία. Και ο λαός δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει. Θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία.

«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αντί να προχωρά σε "ανθρωποθυσίες", απολύοντας χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και επιβάλλοντας δυσβάστακτη φορολογία στους Έλληνες φορολογούμενους, θα πρέπει να απαιτήσει από τον persona non grata Σόιμπλε, την άμεση εξόφληση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, συνολικού ποσού 162 δισ ευρώ, πλέον τόκων» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς. 

Το ΚΚΕ
με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, καταγγέλλει «τα μέτρα αστυνομοκρατίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε που έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι «ο λαός χρειάζεται να δώσει τη δική του απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό».



Πηγή: skai.gr