Θεοχάρης: H παράταση στον χρόνο υποβολής δηλώσεων δεν είναι παράλογη

Η φετινή διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μπορεί να είναι πιο δύσκολη αλλά δεν υπάρχουν ουσιαστικά τεχνικά προβλήματα, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

«Ο χρόνος που δώσαμε φέτος είναι ίδιος με πέρυσι. Τώρα η υποβολή είναι πιο καθολική», είπε ο κος Θεοχάρης ενώ πρόσθεσε ότι η παράταση στον χρόνο υποβολής δεν είναι κάτι παράλογο.

Η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά αλλά δημοσιονομικά δεν υπάρχει δυνατότητα για κάποια αλλαγή καθώς θα πρέπει να υπάρξει πρώτα συνεννόηση και με την Τρόικα, υπογράμμισε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στους χώρους εστίασης, ο κος Θεοχάρης διευκρίνισε ότι δεν έχει κάποια επιπλέον πληροφορία πάνω στο θέμα αλλά όποιες αλλαγές στους φόρους πραγματοποιηθούν δεν εμποδίζουν στην πραγματικότητα την φοροδιαφυγή. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για να πετύχει η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να υπάρξει αυστηρή επιτήρηση και άμεσες κυρώσεις.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο κος Θεοχάρης δήλωσε ικανοποιημένος μεν αλλά σε αναμονή αύξησης συμμετοχών μέχρι το τέλος του μήνα και ειδικά κατόπιν της έναρξης της εφαρμογής από το ίντερνετ.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ