Συναντήσεις ΚΕΔΕ με Βενιζέλο και υπουργούς – ΠΟΕ ΟΤΑ: Απολύτως ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή

Διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει αύριο, Δευτέρα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Θέμα των συναντήσεων θα είναι οι αντιρρήσεις της Αυτοδιοίκησης – όπως αυτές διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνέλευση της Παρασκευής - στα προωθούμενα με το πολυνομοσχέδιο μέτρα. Δηλαδή, κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέση σε διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και διεύρυνση της επιτροπείας των δήμων μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Ειδικότερα στις 2 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, στις 4 το απόγευμα, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν και τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους ΠΟΕ ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ. 

Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστή συγκέντρωση των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία.

Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιασθεί και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στις 8 το βράδυ η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ με σημερινή ανακοίνωση του το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ -ΟΤΑ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει «οι νοσταλγοί των φασιστικών καθεστώτων, ήταν ανέκαθεν εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, γι' αυτό, είναι ανεπιθύμητοι. Η Χρυσή Αυγή μισεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε μορφής οργάνωσης των εργαζομένων που ιστορικά εκφράζει τα συμφέροντα όλου του κόσμου της εργασίας, είτε είναι Έλληνες είτε είναι ξένοι. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τα Συλλόγους-Μέλη της να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές στους φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς είναι απολύτως ανεπιθύμητοι από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος».
Πηγή: skai.gr