Ράιχενμπαχ: Η Διαμεσολάβηση κλειδί για αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης

Τη σημασία του θεσμού της Διαμεσολάβησης, που προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

«Πιστεύω πως είναι ένας θεσμός που μπορεί να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη, καθώς τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τεράστιο φόρτο εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράιχενμπαχ.

Παράλληλα, ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, ότι αποτελεί πλέον πολιτική θέση να «βρίσκονται λύσεις μέσω του θεσμού της Διαμεσολάβησης», αντί της δικαστικής οδού.

Ο νέος θεσμός, που ουσιαστικά πρόκειται για εξωδικαστική επίλυση διαφορών, φιλοδοξεί να επεκταθεί σε όλες τις υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού Δικαίου.

Όπως τόνισε μάλιστα ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Δικαιοσύνης, Νικόλαος Κανελλόπουλος, το υπουργείο επιδιώκει την εφαρμογή της διαμεσολάβησης και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία έχουν προσφύγει στα Ειρηνοδικεία και έχουν λάβει στην πλειονότητά τους δικάσιμο το 2021-2022.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ