«Μολών λαβέ» απαντά στο ΥΠΟΙΚ η ΠΟΣΠΕΡΤ - Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Την άρνηση τους να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο εκφράζουν σε μία πρώτη αντίδραση, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, παρά την εντολή του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για άμεση εκκένωση του χώρου, καλώντας τον κόσμο να προσέλθει μαζικά και να τους συμπαρασταθεί.

«Στο υπουργείο Οικονομικών απαντάμε! Μολών λαβέ!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Η κυβέρνηση, τελώντας σε πανικό, είναι αποφασισμένη να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων της, παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και τον διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειές αυτές» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως: «Ενδεχόμενη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων θα αποτελέσει άλλη μια ακραία έκφραση αυταρχισμού και αδιαλλαξίας, αλλά και ένα χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία».

Από πλευράς κομμάτων, το ΚΚΕ τονίζει ότι «με όπλο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ και σε απολύσεις εργαζομένων. Ο προσδιορισμός 2.000 θέσεων για τον μεταβατικό φορέα δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «για τους περισσότερους από αυτούς απλά σηματοδοτεί την αναβολή της απόλυσής τους».

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ, και σήμερα στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί πληθώρα εκδηλώσεων, με την στήριξη και την παρουσία πολλών καλλιτεχνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

«Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγαρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε!Είναι βία για να μας γονατίσουν!
Είναι βία για να μας τρομάξουν!
Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος,
συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατια . Οι εργαζομενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπούν και να τους διαπραγματεύονται!
Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομεα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο , να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!
θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία κάθε έννοια εργατικού δικαίου!
Απαντάμε: Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό δεν θα μας τρομοκρατήσει!
Δουλεύουμε για τη δημοσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα!
Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ
Η σιωπή της ΕΡΤ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!».
Πηγή: skai.gr