Μήνυση κατά Στουρνάρα και Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Μήνυση κατά Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου καταθέτουν τα συνδικαλιστικά σωματεία του Τύπου ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΕΡ για τη μη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στις 7.30 πρόκειται να μεταβεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άλλων υπό κατάργηση φορέων του Δημοσίου. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Σε συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη μέσα στην ΕΡΤ το Συντονιστικό φορέων και οργανισμών του Δημοσίου που απειλούνται με κλείσιμο αποφάσισε να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο «για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με στόχο να καταργηθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να ξαναλειτουργήσει επίσημα η ΕΡΤ και να ανατραπούν τα εφιαλτικά μέτρα συγκυβέρνησης – τρόικας – επιχειρηματικών ομίλων που μεταξύ άλλων στοχεύουν στο κλείσιμο σημαντικών κοινωνικών φορέων του Δημοσίου και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων». Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η νέα κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, σε φορτισμένο κλίμα, για το ζήτημα της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση διαμορφώνει το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση, το οποίο θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Το σχέδιο που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου δεν προβλέπει άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως έχουν ζητήσει τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Γενική απεργία για την ΕΡΤ πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ