Κλείσιμο

Αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Με διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ με έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αντιδρούν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών που αφορούν στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μίας ΔΕΚΟ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συσκέψεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και σωματείων εργαζομένων, ενώ κόσμος συρρέει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Αντιδράσεις κομμάτων

Από το ΠΑΣΟΚ λένε «ΝΑΙ» στο σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ, αλλά κατηγορηματικό όχι στον ξαφνικό θάνατο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Καρύδης εξέφρασε τη ριζική αντίθεση της Ιπποκράτους σε πιθανό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Τη θέση ότι «μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα», διατυπώνει ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης που με δήλωσή του επισημαίνει ακόμη ότι «Θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο αρχηγών των τριών κομμάτων» και ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί», αναφέρει για ενδεχόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ ο κ. Μανιάτης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ.

"Είναι σαφές ότι είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός και η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, δεν νοείται όμως σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή, η οποία να μην διαθέτει έστω και μια ώρα δημόσια τηλεόραση" αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική του πολιτικού προϊστάμενου της δημόσιας τηλεόρασης, του ίδιου και των προκατόχων του, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία ο ίδιος χρέωσε στους εργαζόμενους».

Όπως είπε «πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας».

Για διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξαρτητους Ελληνες, διαβλέποντας ότι κομμάτια της βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.

To KKE ανακοίνωσε: Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Πηγή: skai.gr