Κλείσιμο

Μανιτάκης: Περίπου 4.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το τέλος 2013

Έως τα τέλη του 2013 αναμένεται να προωθηθούν οι αναγκαστικές αποχωρήσεις στο Δημόσιο και το κλείσιμο οργανισμών, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό Mega ο αρόμδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκης.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προς αποχώρηση υπαλλήλων, ο κ. Μανιτάκης τον υπολόγισε σε περίπου 4.000, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως δεν θα γίνουν «οριζόντιες απολύσεις.

»Θα τηρήσουμε τον κώδικα και τις διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτακης.

Μέχρι τα τέλη του Ιουλίου αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι διαδικασίες για τις πρώτες 2.000 αποχωρήσεις, και έως τον Δεκέμβριο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες 2.000.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριες δεξαμενές από τις οποίες θα προέλθουν οι προς αποχώρηση εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα είναι οι επίορκοι, οι έχοντες ανεπαρκή πιστοποιητικά για τα δηλωμένα προσόντα τους, και οι «κοπανατζήδες».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, οι περίπου 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν έως τα τέλη του 2014 θα αντικατασταθούν από ισάριθμους νέους υπαλλήλους, οι οποίοι θα επιλεγούν αξιοκρατικά.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ