Σούρλας: Δε φοβάμαι τίποτα – Αντιδράσεις κομμάτων για την επίθεση

«Δε φοβάμαι τίποτα, παρά μόνο τη συνείδηση και το καθήκον μου και με αυτά τα παω καλά μέχρι τώρα» τονισε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, μετά την πρωινή έκρηξη με γκαζάκια στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν δυο άτομα, τα οποία νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό με ελαφρά εγκαύματα στα άκρα 

Τη δριμύτατη καταδίκη της κυβέρνησης για την "τυφλή" επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας, Γιώργου Σούρλα εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Ταυτόχρονα ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά-.

"Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή θα καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου" καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου.

Απερίφραστα καταδίκασε τις «τυφλές εμπρηστικές επιθέσεις» και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης υπογραμμίζει ότι «χρέος όλου του πολιτικού κόσμου είναι να κλείσει οριστικά την πόρτα σε παρόμοιες ενέργειες που θέτουν σε διακινδύνευση ακόμη και τη ζωή των πολιτών, κατ' επέκταση δε και την ομαλή κοινωνική λειτουργία».

Παράλληλα, σε καταδίκη της επίθεσης με γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα Δικαιοσύνης αλλά και στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ προχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ.

Εκφράζουμε την καταδίκη μας για τις επιθέσεις και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στην γιατρό που υπέστη εγκαύματα αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ ενώ στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ότι «είναι χρέος όλου του πολιτικού κόσμου, να βάλει φραγμό στη βία και στην τρομοκρατία» παράλληλα ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στην τραυματισμένη ιατρό».

Την επίθεση καταδίκασε και η ΔΗΜΑΡ, ενώ τους δύο τραυματίες, μετά την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του κ. Σούρλα επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του κόμματος. Ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε: «Όποιοι και όποιες φαντασιώνονται ότι ταρακουνάνε το σύστημα με τις βομβίτσες και τα γκαζάκια τους, θα μπορέσουν ποτέ να σκεφτούν άραγε ότι οι παράπλευρες απώλειες των "ηρωικών" τους πράξεων είναι μόνο κάποιοι συνάνθρωποι;».

Εξάλλου, ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, βουλευτής Β’ Αθηνών Β. Καπερνάρος τόνισε ότι «Η διέξοδος από την αδικία, τη δυστυχία και τον εξευτελισμό που έχει επιβάλει αυτή η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι μόνο πολιτική».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ