Μηνύματα ενότητας από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Κύριλλο

Στους μακραίωνους δεσμούς των δύο Εκκλησιών αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά το συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

Στην κοινή πίστη των δύο λαών αναφέρθηκε από την πλευρά του, ο Ρώσος Πατριάρχης υπογραμμίζοντας πως «παρά τις διαφορές γλώσσας, εθίμων και τελετουργικές λεπτομέρειες, υπάρχει ένα μεγαλύτερο και σημαντικότερο ενοποιητικό στοιχείο αυτό της αγάπης προς τον Θεό, της εν πίστει ζωής μας, της κοινής προοπτικής της αιωνιότητος, η οποία μας ενδυναμώνει στον πνευματικό μας αγώνα και κατευθύνει το έργο μας».

Το «παρών» στον Άγιο Παντελεήμονα έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και πλήθος πιστών.

Στις 5 το απόγευμα
ο Πατριάρχης Κύριλλος θα παραδώσει από τμήματα ιερών λειψάνων των οσίων Σεραφείμ του Σάρωφ και Ματρώνης στον Ναό Παναγίας Σουμελά της Μητρόπολης Ιλίου, ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Τη Δευτέρα, ο προκαθήμενος της ρωσικής Εκκλησίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος όπου και θα ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας στις 7 Ιουνίου.



Πηγή: skai.gr