Χαλκιδική: Τέσσερις τραυματίες και τέσσερις συλλήψεις στα επεισόδια για το μεταλλείο

Τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που συνεχίζονται από το πρωί στη θέση Καρατζά της Χαλκιδικής. Οι τραυματισμοί προέρχονται από σκάγια κυνηγετικού όπλου. H αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις κατοίκων.

Σημειώνεται ότι ομάδα κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα γυναικών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή το πρωί ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες, τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, έφεραν εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ