Καμίνης: Ο Γερμενής προσπάθησε να με «γρονθοκοπήσει» – τους σπάσαμε τον τσαμπουκά

Σε καταγγελία ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής προσπάθησε να τον «γρονθοκοπήσει» και στη συνέχεια κινήθηκε ώστε να πιάσει το όπλο του προέβη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκε από οπαδούς της ΧΑ μέσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερμενής τελικά τραυμάτισε ένα ανήλικο κοριστάκι.

Αφορμή για την ένταση στάθηκε η απόφαση του Δήμου και της Αστυνομίας να ματαιώσει την κίνηση της ΧΑ να μοιράσει «Τρόφιμα της Λαμπρής σε Έλληνες πολίτες» στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς ωστόσο να έχει ζητήσει τη σχετική άδεια.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής λειτουργούν με τη λογική «ότι είναι ‘παλικάρια’ που «ξέρουν να μιλάνε μόνο τη γλώσσα της βίας», συμπληρώνοντας πως η απόφαση των Αρχών να ματαιώσουν την μη εγκεκριμένη διανομή τροφίμων «τους έσπασε τον τσαμπουκά».

«Αν θέλουν να κάνουν κάτι, θα ζητάνε άδεια [...] αυτό επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα», συνέχισε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας πως εάν κάποιος επιθυμεί να μοιράσει τρόφιμα, το πράττει δίχως «φανφάρες και ρατσισμούς», με τον Δήμο Αθηναίων να δίνει «9.000 δωρεάν γεύματα τη μέρα».

Σε παρέμβασή του νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης διέψευσε ότι τραυματίστηκε το ανήλικο κοριτσάκι, και υποστήριξε ότι ο κ. Γερμενής προπηλακίστηκε παράνομα από τους ανθρώπους της ασφάλειας του δημάρχου Αθηναίων.

Ακόμα, διέψευσε ότι ο βουλευτής έφερε όπλο.

Αναφερόμενος δε στα γεγονότα του Συντάγματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι έγιναν «αίσχη» και «δέχθηκαν επίθεση άποροι συμπολίτες μας με χημικά», γιατί ήθελε να διαφημιστεί ο κ. Καμίνης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και είπε ότι οι υπεύθυνοι θα πάνε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, σύντομα αναμένεται να σχηματισθεί η δικογραφία για το όλο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο κ. Καμίνης, κατάθεσαν σε βάρος του κ. Γερμενή, με έναν μάρτυρα να ζητά την ποινική δίωξη του βουλευτή της ΧΑ.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως η βουλευτική ασυλία έχει δοθεί για να υπερασπίζεται ο βουλευτής τον εαυτό του και όχι για να επιτίθεται και τόνισε ότι ήταν θέμα τύχης που δεν χτύπησε.

Ακούστε τις πρώτες δηλώσεις Καμίνη στον ΣΚΑΪ ΕΔΩ.

Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις των πολιτικιών παρατάξεων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ