Καμίνης: Δέχτηκε επίθεση από βουλευτή της Χρυσής Αυγής - Απάντηση ΧΑ

Επίθεση από ανθρώπους της Χρυσής Αυγής δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μέσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου που βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Λιοσίων.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης κατήγγειλε ότι του επιτέθηκε βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε, του είπαν ότι πρόκειται για τον Γιώργο Γερμενή, ο οποίος, τον έβρισε και προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά τελικά τον πέρασε ξυστά και χτύπησε ένα κοριτσάκι 12 ετών. Δήλωσε ακόμα ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο βουλευτής της ΧΑ έφερε όπλο. Ακούστε τις δηλώσεις ΕΔΩ

Αφορμή για την ένταση στάθηκε η ματαίωση - από την αστυνομία και το Δήμο - της κίνησης της οργάνωσης να μοιράσει το πρωί «Τρόφιμα της Λαμπρής σε Έλληνες πολίτες», στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς ωστόσο να έχει ζητήσει τη σχετική άδεια. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά την απομάκρυνσή τους από το Σύνταγμα, αποφάσισαν να μοιράσουν τα τρόφιμα σε Έλληνες, στα παλιά γραφεία τους κοντά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

«Οι άνθρωποι αυτοί της Χρυσής Αυγής μπορούν να μιλήσουν μόνο τη γλώσσα της βίας και του τσαμπουκά» είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων. «Η λογική αυτή δεν θα περάσει σε μια δημοκρατία, σε μα δημοκρατική αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι δεν αποκλείει να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα εναντίον του ανθρώπου που του επιτέθηκε.

Η βουλευτική ασυλία - πρόσθεσε - έχει δοθεί για να υπερασπίζεται ο βουλευτής τον εαυτό του και όχι για να επιτίθεται και τόνισε ότι ήταν θέμα τύχης που δεν χτύπησε.

Στο μεταξύ, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος των μελών και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

«Η πλατεία Συντάγματος έχει μια μεγάλη συμβολή αξία για τη δημοκρατία» σημείωσε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει διανομή αγαθών, συσσίτια κ.λπ. σε αυτήν. 

Σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης διέψευσε ότι τραυματίστηκε το ανήλικο κοριτσάκι και υποστήριξε ότι ο Γ. Γερμενής προπηλακίστηκε παράνομα από τους ανθρώπους της ασφάλειας του δημάρχου Αθηναίων.

Ακόμα, διέψευσε ότι ο βουλευτής έφερε όπλο.

Αναφερόμενος στα γεγονότα του Συντάγματος, δήλωσε ότι έγιναν «αίσχη» και «δέχθηκαν επίθεση άποροι συμπολίτες μας με χημικά» γιατί ήθελε να διαφημιστεί ο κ. Καμίνης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και είπε ότι οι υπεύθυνοι θα πάνε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στον ΣΚΑΪ για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα και τη ματαίωσή του
Πηγή: skai.gr