Ο Θ. Αμπατζόγλου νέος διοικητής του ΟΑΕΔ - Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Κικίλια να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις συγγενών του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου του είχε αναθέσει να προχωρήσει σε ορισμένες εκθέσεις για την αξιοποίηση εργατικού δυναμικού, οι οποίες δεν ήταν στην κατεύθυνση που είχε ζητήσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Αμπατζόγλου ήταν στο παρελθόν διοικητής του ΙΚΑ και είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ενημέρωσε για την απόφαση τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. 


Σημειώνεται πως την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Εργασίας είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του οργανισμού Ηλία Κικίλια, ενέργεια που είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, αναφέρει "δεν συμφωνούμε με την απόφαση. Είναι τουλάχιστον άκομψη, δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία της κυβέρνησης και την αποτελεσματικότητα".

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ σημειώνει "εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης".

Σημειώνεται ότι πηγές της Ιπποκράτους διαψεύδουν τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες έχει υπάρξει επικοινωνία του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για θέμα ανασχηματισμού, αναφέροντας ότι πρόκειται για «φανταστικά πράγματα». Σημείωναν δε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συζητούν μόνο μεταξύ τους για τέτοια θέματα.
Πηγή: skai.gr