Δένδιας: Η προσπάθεια αναδιοργάνωσης ΕΛ.ΑΣ στο επίκεντρο της επίσκεψης σε ΗΠΑ

Στη συνεργασία της ελληνικής Αστυνομίας με το FBI αλλά και τη «μεγάλη προσπάθεια» που καταβάλλεται για την «αναδιοργάνωση» της ΕΛ.ΑΣ στάθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στην Φωνή της Αμερικής, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, η Αθήνα «έχει ζητήσει από το FBI τεχνογνωσία ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που η χώρα μας πρόκειται να βρει μπροστά της τα χρόνια που έρχονται», δεδομένου του «ασταθούς» «ευρύτερου περιβάλλοντος της Ελλάδας».

«Τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και στη Βόρειο Αφρική, όσο και στην υποσαχάρια Αφρική, όσο δυστυχώς και σε χώρες όπως τα Αφγανιστάν και το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που επηρεάζουν την Ελλάδα. Το περιβάλλον αυτό έχει γίνει τελείως ασταθές. Χρειαζόμαστε λοιπόν εξελιγμένες μεθόδους, χρειαζόμαστε τεχνογνωσία την οποία μπορούμε να πάρουμε από οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να μας δείξει τι κάνει και πως το κάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης του αστυνομικού σώματος αλλά και της υλοποίησης αλλαγών στην «εκπαίδευση στις Αστυνομικές Ακαδημίες».

Σε αυτό το πλαίσιο [...] ζήτησα και μου δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσω και τον τρόπο οργάνωσης του FBI στην Νέα Υόρκη και γενικά το σύνολο των μεθόδων και των τεχνικών που έχουν ακολουθηθεί για να δημιουργηθεί αυτό το επιτυχημένο παράδειγμα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και το παράδειγμα αντιμετώπισης των κινδύνων που προέρχονται από την τρομοκρατία», σχολίασε ο κ. Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο κ. Δένδιας παρέδωσε διάλεξη στο Κολέγιο Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου της πόλης της Νέας Υόρκης, όπου οργανώνονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, μιλώντας αμερικανικό δίκτυο CNN International, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα βγει από το τούνελ της κρίσης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ