Κλείσιμο

Δένδιας στο CNN: Θα βγούμε από το τούνελ - δεν περιμένω κοινωνικές αναταραχές

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα βγει από το τούνελ εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN International. 

«Πρέπει πάντα να ανησυχεί κάποιος για τις απεργίες, ιδίως όταν πρόκειται για οικονομίες που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Ελληνική» τόνισε, συμπλήρωσε ωστόσο ότι «πρέπει να πω ότι το καλοκαίρι αναμένουμε σημάδια ότι η Ελληνική οικονομία βγαίνει από την κρίση. Αναμένουμε ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απεργίες και εντέλει η Ελληνική οικονομία θα βγει από το τούνελ της κρίσης.»

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια και το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνάει το 25% ιδίως στη νέα γενιά, που είναι κοντά στο 45% ωστόσο σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει κουράγιο και έχει επιβιώσει των δυσκολιών. «Πιστεύω ότι υπάρχουν σημάδια, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και η Ελληνική κοινωνία έχει επιτέλους δει αυτό το φως. Επομένως δεν περιμένω κάποιου είδους κοινωνικές αναταραχές στο μέλλον, δεδομένου φυσικά του ότι θα υπάρξει ανόρθωση της οικονομίας» υπογράμμισε.

Eρωτηθείς εξάλλου για τα περιστατικά επιθέσεων σε εργαζόμενους μετανάστες στην Ελλάδα ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν είναι καθόλου ξενοφοβική, μάλλον το αντίθετο.»

«Πιστεύω ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην Ελλάδα, μετανάστη ή μη, γιατί αυτό οφείλουμε απέναντι σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Εκτός από αυτό όμως, οι ροές παράνομων μεταναστών αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη ότι η Ελλάδα δέχεται περισσότερο από το 90% όλων των παράνομων μεταναστών της ΕΕ, που είναι πραγματικά τεράστιο ποσοστό. Και αν αυτό προστεθεί στην υπάρχουσα οικονομική κρίση, τότε πραγματικά δημιουργείται μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία» παρατήρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ