Κλείσιμο

Δένδιας: Είμαστε σε φάση ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ

«Είμαστε σε μια φάση ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ και των υπηρεσιών εφαρμογής του νόμου», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά την ομιλία στο John Jay College of Criminal Justice, του City University of New York (CUNY), την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην παράνομη μετανάστευση υποστήριξε ότι «αν και υπάρχει βελτίωση της συνεργασίας με τις τουρκικές αρχές, δεν είμαστε ευχαριστημένοι», ενώ για την αντιμετώπιση ακραίων πολιτικών ομάδων, τόνισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει το σύνταγμα και τους νόμους. Εγώ δεν μπορώ να ελέγξω τι ψηφίζει ο κάθε Έλληνας αστυνομικός. Αυτό, όμως, που μπορώ να ελέγξω απόλυτα είναι τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Έχω, λοιπόν, να πω ότι η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων της, η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας φέρονται με τρόπο που τιμά το Σώμα και τιμά τη χώρα».

Ο κ. Δένδιας, εξέφρασε την ελπίδα να καταργήσει «μία μυθοπλασία που έχει να κάνει με τον χειρισμό του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα. Η χώρα έχει κάνει τεράστιες προόδους. Αυτό αναγνωρίζεται απ' όλους τους ανθρώπους, τους οργανισμούς και τους αξιωματούχους καλής θέλησης. Νομίζω ότι η χώρα θα επιβιώσει, θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις και θα ξεπεράσει την κρίση».

Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει προς τους ομογενείς που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα και «προβληματίζονται για τα επίπεδα βίας και εγκληματικότητας» στην Αθήνα, ανέφερε ότι «η χώρα μας, η Ελλάδα, η Αθήνα είναι απολύτως ασφαλής για τους επισκέπτες. Όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας είναι μειωμένοι. Και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας η εγκληματικότητα από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι φέτος έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αστυνομική επιτήρηση στο κέντρο της Αθήνας και οφείλω να πω ότι μάλλον πολύ λίγες πόλεις της Ευρώπης στο κέντρο τους είναι τόσο ασφαλείς, όσον είναι η Αθήνα σήμερα».

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό, ένας υπουργός να ακούει τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου για την Ελληνική Ομογένεια και για τη θέση της στο σημερινό αμερικανικό γίγνεσθαι»
.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι «ο κ. Δένδιας, όπου υπηρέτησε σε σημαντικά υψηλά πόστα, πραγματοποίησε πάρα πολύ σημαντικό έργο». Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συζήτησής τους, τόνισε ότι «είχαμε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, τόσο για την Ομογένεια, όσο και γενικότερα για τη θέση και την αποστολή της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο. Αυτές οι συναντήσεις αποτελούν πάντα ένα πολύ γόνιμο διάλογο που κρατούν ζωντανούς και ανοικτούς τους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ μητροπολιτικής Ελλάδας και Ομογένειας».
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ