Καμίνης: Θέλουμε την Αθήνα αυτόνομο τουριστικό προορισμό

«Θέλουμε να κάνουμε την Αθήνα αυτόνομο τουριστικό προορισμό» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, από το Μουσείο της Ακρόπολης, που διεξάγεται το Travel Trade Athens 2013.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η Αθήνα αξίζει όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τόνισε την ανάγκη να μην είναι μόνο σύντομος σταθμός για τους τουρίστες που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), σεσυνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association- ETOA).

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η τουριστική προβολή της Αθήνας, η αποκατάσταση της εικόνας της στη διεθνή αγορά και η προώθηση της πόλης ως αυτόνομου ταξιδιωτικού προορισμού.

Την πρόσκληση του δήμου Αθηναίων έχουν αποδεχθεί και συμμετέχουν 80 hosted buyers από το εξωτερικό και 100 προμηθευτές από όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς της Αθήνας και την καλύπτουν δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι ξένων Μέσων Ενημέρωσης.

Τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της διοργάνωσης, καθώς και τη σημασία της, στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Αθηναίων την Τρίτη 23 Απριλίου , στις 13.00 στο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, σε συνέντευξη τύπου.
Πηγή: skai.gr