Εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης λαθρομεταναστών με 56 συνολικά συλλήψεις

Την εξάρθρωση οργάνωσης η οποία διακινούσε παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα πέτυχαν το Σάββατο οι αστυνομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών επτά συνολικά διακινητές, πέντε εκ των οποίων ήταν υπήκοοι Συρίας, και 49 αλλοδαποί λαθρομετανάστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο έλληνες συλληφθέντες είχαν «ηγετικό ρόλο» στην οργάνωση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη που τέθηκαν υπό κράτηση ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την προσωρινή στέγαση και τη μεταφορά των μεταναστών.

Από κάθε αλλοδαπό, οι κακοποιοί λάμβαναν ως αμοιβή 2.500-3.500 ευρώ. Αναζητούνται άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων μεταναστών βρίσκονται 24 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 17 Πακιστάν, τρεις Σύροι, τρεις πολίτες Αφγανιστάν και δύο μετανάστες από το Ιράκ.

Οι συλλήψεις ήλθαν ως «καρπός» «συστηματικής και πολυήμερης έρευνας», καθότι αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν οικία στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως πρώτο σημείο συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών.

Από εκεί, με δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά και με Ι.Χ. αυτοκίνητα, τους οδηγούσαν σε παραπήγματα σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου και της Νέας Περάμου, από όπου τους επιβίβαζαν σε φορτηγά οχήματα, με σκοπό τη μεταφορά τους σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και την τελική προώθησή τους στην Ιταλία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ