Κόρινθος: Ένταση και συλλήψεις στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου.

Αφγανοί κρατούμενοι εξεγέρθηκαν, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και κατά την διάρκεια του προαυλισμού, άναψαν φωτιές καίγοντας στρώματα, ενώ έκαψαν έναν οικίσκο που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα και αποπειράθηκαν να κάψουν και το υπόγειο του κτιρίου, που βρίσκεται λεβητοστάσιο.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, εκσφενδονίζοντάς τους ακόμα και κεραμίδια που αποκολλούσαν από την στέγη του κτηρίου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επιχείρηση, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, για να καταστείλουν την εξέγερση.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε τις φωτιές που είχαν ανάψει, από τις οποίες προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο Κέντρο.

Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 47 άτομα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της αντίστασης, απείθειας, στάσης κρατουμένων, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ