Υπουργείο Εργασίας: Δράση κατά της ανεργίας των νέων από σήμερα

Αναλυτικά οι πληροφορίες ΕΔΩ

Αναρτήθηκαν από σήμερα Τρίτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας οι πληροφορίες για την πρώτη δράση του υπουργείου στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους.

Το πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα για κατάρτιση και απασχόληση.

Αφορά συνολικά 35 χιλιάδες νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης και θα κάνουν 5 μήνες πρακτική άσκηση ενώ μετά θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου και θα λήξει στις 22 Μαίου.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δεν επιτρέπεται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.

«Η ανεργία συνιστά το πλέον επώδυνο και, ταυτόχρονα, επικίνδυνο σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου μας σε πλήρη ετοιμότητα και δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την αξιοποίηση κάθε πόρου που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο για την προσφορά θέσεων εργασίας , ιδίως στις κατηγορίες εκείνες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα ένταξης στην αγορά εργασίας» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πληροφορίες θα δίδονται και από την τηλεφωνική γραμμή 8001144444.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ