Πολιτικές αντιδράσεις για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Mega Channel

«Η Χρυσή Αυγή απέδειξε ότι η χυδαιότητα και η γελοιότητα δεν έχουν πλέον όρια…», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την επίθεση στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «η απαράδεκτη επίθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία έφτασε σε μέγιστο σημείο χυδαιότητας με αφορμή την προβολή ενός «τούρκικου» σήριαλ στην τηλεόραση, δείχνει για άλλη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπό της. Να τους χαίρονται αυτοί που τους θεωρούν και προνομιακούς συνομιλητές τους».

«Η επίθεση σε τηλεοπτικό κανάλι με αφορμή την προβολή «τουρκικών» σήριαλ δείχνει για άλλη μια φορά το μέγεθος της επικινδυνότητας αλλά και της γελοιότητας της Χρυσής Αυγής» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.
Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Πρωτοβουλία κατά του Νεοναζισμού και της Ρατσιστικής και Κοινωνικής Βίας, του ΠΑΣΟΚ, προσθέτει ότι «για την ερμηνεία της επιλογής της χρήσης του ταραμά και όχι μόνο, στην επίθεση κατά του καναλιού, αναμένουμε διευκρινιστική δήλωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής. Για το γεγονός του βανδαλισμού ιδιωτικού χώρου από βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, το λόγο έχει η δικαιοσύνη».

Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε λόγο για «άθλια επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega», που «αγγίζει τα όρια της πολιτικής παραφροσύνης». Προσθέτει ότι «οι χυδαίες συμπεριφορές των ‘ταγμάτων εφόδου’ και του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου ας σημάνουν επιτέλους συναγερμό στο Δημοκρατικό κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα
μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega, με αφορμή την προβολή τουρκικής τηλεοπτικής σειράς την ημέρα της εθνικής επετείου.

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που συμμετείχαν στη συγκέντρωση παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ, μερίδα των συγκεντρωμένων έκαψε μια τουρκική σημαία και πέταξε κεσεδάκια με ταραμοσαλάτα στην είσοδο των γραφείων του καναλιού.
Πηγή: skai.gr