Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν την μεταφορά ναρκομανών στην Αμυγδαλέζα

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της συμπολιτευόμενης ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η μεταφορά 132 ναρκομανών στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας το βράδυ της Τετάρτης.

Αμφότερα τα δύο κόμματα εστιάζουν στην ψήφιση του νόμου με ευνοϊκές διατάξεις για τους χρηστές ναρκωτικών, που ψηφίστηκε την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ουσιοεξαρτημένων απο την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «πογκρόμ που εξαπέλυσε η ελληνική αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας κατά χρηστών ναρκωτικών», αναφέροντας πως το όλο περιστατικό «προκαλεί πολλά ερωτήματα», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το «φασιστικό περιεχόμενο της ‘Υγειονομικής Αστυνομίας’ και των εμπλεκόμενων φορέων.

»Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στην ‘κατάσταση εξαίρεσης’ που έχει επιβάλλει με βία και ωμότητα η τρικομματική κυβέρνηση και αναπαράγουν οι υποστηρικτές της, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι μια ‘πολυτέλεια’, αλλά μια διαρκής και μόνιμη συνθήκη που δεν εξαιρείται», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο επίμαχο περιστατικό προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης αντιδράσεις από την πλευρά δομών απεξάρτησης αλλά και την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιατρών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ