Αντιδράσεις για τον τραγικό θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα

Την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σωρών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν την ζωή τους από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι στους τόπους καταγωγής τους, έλαβε ομόφωνα την Παρασκευή το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ άλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Παράλληλα πληθώρα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας εκδόθηκαν από φορείς της πόλης.

«Κύριε Στουρνάρα, από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ζητά από τον υπουργό Οικονομικών αλλαγή της πολιτικής, «που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας», προκειμένου, όπως σημειώνει, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες.

«Πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα είναι η ζωή των Ελλήνων κι όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας», αναφέρει ο ΙΣΑ, κάνοντας λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» του κράτους.
«Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου», σημειώνει και προσθέτει ότι το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Ο θάνατος των δύο φοιτητών έχει προκαλέσει την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο φοιτητών και τη δύσκολη κατάσταση των άλλων τριών συναδέλφων τους εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι «αυτό το τραγικό συμβάν είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσότερων Ελλήνων».

Στην πολιτική «λιτότητας και φτώχειας» αποδίδουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους τραγικούς θανάτους των δυο φοιτητών στη Λάρισα από αναθυμιάσεις, και εξαπολύουν σκληρή επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης. Καταδικάζοντας τον Έλληνα πολίτη σε σκληρή φτώχεια, ουσιαστικά του στερεί ακόμα και αγαθά πρώτης ανάγκης όπως είναι η θέρμανση», σχολιάζει η Χρυσή Αυγή.

Ο χαμός των δύο φοιτητών στη Λάρισα αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για κατάργηση του ΕΦΚ και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές.


Πηγή: skai.gr