Σε κελί μη καπνιζόντων ο Παπαγεωργόπουλος – Ποιους κατηγορεί ο πρ. δήμαρχος

Σε κελί μη καπνιζόντων μεταφέρθηκε, όπως είχε ζητήσει, ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη, τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

«Συγκάτοικός» του στο ίδιο κελί είναι ο επί σειρά ετών πιο στενός του συνεργάτης, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, στον οποίο επιβλήθηκε -επίσης- η ποινή των ισόβιων δεσμών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο κελί βρίσκονται άλλοι οκτώ ποινικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων οι δύο είναι αλλοδαποί.

Τον πρώην δήμαρχο επισκέφθηκαν το πρωί η σύζυγός του Ελένη και ο κουνιάδος του.

Στο μεταξύ, δριμύ κατηγορώ σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη, άλλοτε ταμία της Ταμιακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, καλώντας παράλληλα «όποιον έχει το παραμικρό ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ» περί συμμετοχής του ιδίου στην υπεξαίρεση χρημάτων από τα δημοτικά ταμεία να το «δηλώσει στην τηλεόραση».

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαγεωργόπουλος, μέσω ανακοίνωσης 13 σημείων που εξέδωσε στον προσωπικό του ιστότοπο, ο ίδιος βρίσκεται κατηγορούμενος «για άμεση συνέργια σε υπεξαιρέσεις που πραγματοποίησε ο Σαξώνης όταν εγώ δεν τον γνώριζα μέχρι την αποκάλυψή του», σημειώνοντας παράλληλα ότι ως δήμαρχος δεν κράτησε ποτέ «καμία αρμοδιότητα στον τομέα των Οικονομικών του Δήμου».

Συνεχίζοντας, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι «το Συμβούλιο Εφετών αλλά και η Οικονομική Επιθεωρήτρια κ. Τσεμπερά τονίζουν ότι ο Σαξώνης υπεξαιρούσε τουλάχιστον από το 1997» ενώ «η Θ΄ΔΟΥ βρήκε υπεξαιρέσεις από το 1993», διερωτώμενος πώς η ίδιος βρίσκεται κατηγορούμενος τη στιγμή που «ορκίστηκα Δήμαρχος το 1999»;

«Όταν τα άμεσα ελεγκτικά όργανα του Σαξώνη μέσα στον Δήμο αθωώνονται, πως είναι δυνατόν να καταδικάζεται ο Δήμαρχος;» προσθέτει ο κ. Παπαγεωργόπουλος, επιτιθέμενος παράλληλα στην αξιοπιστία των καταθέσεων Σαξώνη.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ασκεί κριτική και στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση που έχει τηρήσει προς το πρόσωπό του, επισημαίνοντας ότι αντί της «της αμήχανης αμυντικής στάσης» θα πρέπει να «αναθέσει σε διακεκριμένη ομάδα νομομαθών την συγκεκριμένη υπόθεση για να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για την περαιτέρω πορεία της».
Πηγή: skai.gr