IKEA Ελλάδας: Αποσύρει προληπτικά τα κεφτεδάκια

Αναλυτικά η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook: «Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους.»

Η μητρική IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματά τις πωλήσεις του προϊόντος στη χώρα. Δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση από την έδρα του ομίλου σχετικά με το εάν οι θυγατρικές της θα σταματήσουν να πωλούν το προϊόν και στις άλλες χώρες όπου η IKEA έχει υποκαταστήματα.

Η επιχείρηση διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με ΜΜΕ στις χώρες αυτές. Πάντως η ιταλική θυγατρική της IKEA ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της.
Πηγή: skai.gr