Συνάντηση Τσίπρα με πρυτάνεις: «Αντισυνταγματικό το σχέδιο Αδαμάντιος Κοραής»

Συνάντηση με τους πρυτάνεις από τα πανεπιστήμια Πειραιώς, Χαροκόπειο, Πάντειο, Γεωπονικό και Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, που οδεύουν προς Ομοσπονδιοποίηση, είχε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι πρυτάνεις τόνισαν πως η νέα υπερδομή «Αδαμάντιος Κοραής» που προωθεί η κυβέρνηση, αποτελεί μια αντισυνταγματική θέσπιση, καθώς τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα κατά το άρθρο 16 και δεν μπορεί να υπάρξει δομή πάνω από αυτά.

Οι πρυτάνεις μάλιστα τόνισαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούν το σχέδιο «Αθηνά» έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε παραιτήσεις.

Μάλιστα φέρεται να επεσήμαναν πως δεν κατανόησαν με ποια λογική γίνεται αυτό, αφού πρόκειται για ιδρύματα με διαφορετικό περιεχόμενο και χωρίς κανένα όφελος οικονομικό.

Όπως τόνισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι επικεφαλής των ιδρυμάτων εξέφρασαν την απορία τους για το πως θα μπορέσει να υπάρξει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στα νέα τμήματα.

Την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως τίθεται μείζον θέμα ως προς την ακαδημαϊκή και διαδικαστική του νομιμοποίηση και κάλεσε τους πρυτάνεις να ανοίξουν διάλογο για τον χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με όλα τα κόμματα.

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος