Κλείσιμο

Καταδίκη πρώην βουλευτή που ζητούσε χρήματα για δήθεν διορισμούς σε Δημόσιο

Στην επικύρωση της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης με την οποία ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Παπανικολάου, τιμωρούταν σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια προχώρησε σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, ο Άρειος Πάγος.

Η ίδια ποινή επικυρώθηκε και για συνεργάτη του κ. Παπανικολάου, τον επιχειρηματία Στυλιανό Στεργίου.

Οι δύο άνδρες εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο και σε τράπεζες.

Όπως υπογραμμίζεται στην καταδικαστική απόφαση, ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, σε τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς.

Ισχυριζόταν μάλιστα ότι μπορούσε να τα διορίσει τα παιδία των ενδιαφερόμενων σε θέσεις της προτίμησής τους μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς ωστόσο οι υποψήφιοι να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Οι υποσχέσεις του κ. Παπανικολάου έπεισαν εννέα γονείς οι οποίοι κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό από 4.402 έως 13.205 ευρώ (1,5 - 4,5 εκατομμύρια δραχμές.) προκειμένου να εξασφαλίσουν τον διορισμό των παιδιών τους. Το συνολικό κέρδος των δύο καταδικασθέντων από αυτή την υπόθεση υπολογίζεται στα 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.).
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ με πληροφορίες από ΑΜΠΕ