Κλείσιμο

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη στις Σκουριές

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση συνελήφθη για ηθική αυτουργία,  54χρονος, μέλος της Νoμαρχιακης Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις κατά των μεταλλείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη σύλληψη πολύ επικίνδυνη επιλογή για τις πολιτικές ελευθερίες, τονίζοντας ότι εντάσσεται μέσα  στο γενικευμένο κλίμα στοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων.  

 Αναφερόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση την χαρακτηρίζει απαράδεκτη, τονίζοντας οτι δεν βοήθα σε καμία περίπτωση το δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Νίκος Δένδιας, που βρέθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και «έχουμε την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τις ξένες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα». Προσθεσε ότι οι επενδύσεις είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Μηλιός από τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε οτι το κόμμα αποδοκιμάζει όλες τις παράνομες πράξεις, τονίζοντας ωστόσο οτι οι επενδύσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με το δημόσιο συμφέρον.
Δεν  μπορούμε να υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενιών, κατέληξε.

Πηγή: skai.gr