Σύλληψη οδηγών ταξί για «πειραγμένες» ταμειακές και κάνναβη

Τριάντα δυο οδηγοί ταξί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι 30 εξ αυτών είχαν παρέμβει στην ταμειακή μηχανή για να μην εκδίδουν αποδείξεις και οι 2 κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και εξειδικευμένων ελέγχων ομάδων της Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (8-2-2013) και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 9-2-2013, σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής, τριάντα (32) οδηγοί ταξί, τριάντα (30) εξ αυτών για παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή και δύο (2) για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, είκοσι εννέα (29) οδηγοί συνελήφθησαν διότι είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων, τοποθετώντας ειδικό καλώδιο με το οποίο προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις. Ένας (1) οδηγός συνελήφθη διότι είχε αποσυνδέσει πλήρως την ταμειακή μηχανή από το ταξίμετρο. Δύο (2) οδηγοί συνελήφθησαν διότι στη κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Στο μεταξύ, η παραγραφή αξιόποινων πράξεων που τελέστηκαν από αγρότες, καθώς και ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών και ταξί μέχρι και το τέλος του 2012, προωθείται με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πηγή: skai.gr