Προκαταρκτική για τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για να διαπιστωθεί εάν ασκήθηκε σωματική βία στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από σχετικά δημοσιεύματα αλλά και καταγγελία συγγενών των κατηγορουμένων περί σοβαρής σωματικής βίας από τους αστυνομικούς κατά των 4 συλληφθέντων. 

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας η βαλλιστική έρευνα στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και συγκεκριμένα στα τρία Καλάσνικοφ, στο αυτόματο SCORPION και στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συγκεκριμένα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης ταυτοτήτων, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, καθώς και έντυπο υλικό.

Μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega Channel και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι πρόκειται «για τρομοκράτες, για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους, για τρομοκράτες οι οποίοι είχαν τελέσει ληστεία, για τρομοκράτες οι οποίοι είχαν όμηρο. Και επίσης δίνουμε, η χώρα, η κοινωνία - όχι αστεία μη ξεγελιόμαστε - μία μάχη κατά της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία δεν αφορά κάποιους άλλους, δεν αφορά τους αστυνομικούς. Αφορά τον κάθε πολίτη. Εάν η εικόνα της χώρας που θα περάσει προς τα έξω είναι μίας χώρας που έχει πρόβλημα με την τρομοκρατία, μην ελπίζει κανείς ότι θα υπάρχει οικονομική ανάκαμψη, μην ελπίζει κανείς ότι θα υπάρξουν νέες συνεργασίες». Για το ζήτημα της επεξεργασίας των φωτογραφιών, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι έγινε «για να υπάρξει αναγνώριση, ώστε να υπάρξουν πληροφορίες για τις γιάφκες».
Πηγή: skai.gr