Ανάληψη ευθύνης για βομβιστική επίθεση στο Mall (upd)

Την ανάληψη της ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στον εμπορικό κέντρο The Mall Athens ανέλαβε πριν από λίγη ώρα η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Σύμπραξη Αναρχικών Οργανώσεων Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων.

Η επίθεση είχε λάβει χώρα το πρωί της Κυριακής, 20 Ιανουαρίου, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό δύο μελών του προσωπικού ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα τμήματα χύτρας ταχύτητας. Η μοναδική ελληνική τρομοκρατική οργάνωση που είχε χρησιμοποιήσει τέτοια σκεύη στο παρελθόν ήταν η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ωστόσο εξ αρχής η ΕΛ.ΑΣ είχε αποσαφηνίσει πως αυτό το στοιχείο δεν είχε ιδιαίτερη σημασία για την ανάληψη της ευθύνης.

Έως τώρα δεν έχουν γίνει συλλήψεις σχετικά με την επίθεση.

Διαβάστε αποσπάσματα της προκήρυξης παρακάτω: 

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο, «η επίθεση στο Mall είναι και ένα πλήγμα στην κυριαρχία της νόρμας, ένα πλήγμα στην αστυνομική εποπτεία και στις απαγορεύσεις, αποδεικνύοντας ότι η αποφασιστικότητα και η επινοητικότητα των επαναστατημένων ανθρώπων είναι ισχυρότερη από τα συστήματα ελέγχου».

Χαρακτηρίζει το Mall Athens και το κάθε mall «τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών. Για αυτό και το χτυπήσαμε».

Σύμφωνα με την προκήρυξη, έγιναν τέσσερα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στην υπηρεσία ασφαλείας του Mall και στα ΜΜΕ: zougla.gr, Ελευθεροτυπία και εφημερίδα Ποντίκι, προκειμένου, όπως σημειώνεται, «να μην πάθει το παραμικρό κάποιος διερχόμενος τυχαίος άνθρωπος».

Στο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά για αστυνομοκρατία και καταλήψεις, γίνεται έμμεση κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, καθώς και στο ρόλο της Χρυσής Αυγής.

Εκφράζεται ακόμα η συμπαράσταση στους φυλακισμένους αναρχικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, στα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», στους «αμετανόητους αγωνιστές Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό» υπάρχει κάλεσμα «να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το Δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια».

«Είμαστε αναρχικοί, αντικρατιστές, και εχθροί της δημοκρατίας. Και αν η δράση μας καταδικάζεται από το πολιτικό σύστημα εμείς έχουμε από καιρό καταδικάσει το πολιτικό σύστημα στην καταστροφή του», σημειώνεται σε ένα άλλο σημείο της προκήρυξης, ενώ το κείμενο καταλήγει «Ζήτω η Αναρχία!».



Πηγή: skai.gr