«Κόντρα» για την επέμβαση της αστυνομίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την αντίδραση της Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Νίκος Σταυρακάκης, προκάλεσε η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η Κίνηση, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις φοιτητών που ζητούσαν συνάντηση με τον πρύτανη.


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το δυσάρεστο αυτό γεγονός θέτει εκ των πραγμάτων μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα, στα οποία δεν απαντά με την ανακοίνωσή της η πρυτανεία και στα οποία επιβάλλεται να απαντήσει αμέσως.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Ποιος έδωσε την εντολή ή έχει υποβάλλει το αίτημα εισόδου των αστυνομικών οργάνων στην Ιόνιο Ακαδημία;
2. Εφόσον η παρουσία των φοιτητών ήταν ειρηνική, γιατί η πρύτανης δεν αντέδρασε στην εισβολή της αστυνομίας, ούτε μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση, για να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις;
3. Για ποιο λόγο η πρυτανεία αρνείται να συζητήσει ουσιαστικά και υπεύθυνα με τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα για τα προβλήματά τους;».

Στο μεταξύ, προ ημερών, η πρυτανεία του πανεπιστημίου είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για βία και παραβατικές συμπεριφορές ομάδας φοιτητών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κατά την τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων στις 17 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας τους κινδύνους υποβάθμισης του πανεπιστημίου, ενόψει των σχεδιαζόμενων αναδιατάξεων στο χάρτη των ΑΕΙ» λόγω του σχεδίου «Αθηνά», που θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πηγή: skai.gr