Κλείσιμο

Γενικός γραμματέας Μεταφορών: Μειοψηφίες κάνουν τις απεργίες στο ΜΜΜ

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί τη Δευτέρα ση στους δρόμους του λεκανοπεδίου, λόγω της 24ωρης απεργίας στο Μετρό και των στάσεων εργασίας σε Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό πραγματοποιούν -για πέμπτη συνεχή ημέρα- νέα 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Από την πλευρά της
, η διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες προσέφυγε τη Δευτέρα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων στο Μετρό.
Όπως αναφέρει, τα σωματεία των εργαζομένων εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γγ. Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος είπε ότι η απεργία των εργαζομένων είναι σεβαστή, αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να αντιμετωπιστεί η κατάσταση καθώς το κοινό ταλαιπωρείται επί ημέρες. Πρόσθεσε πως θα ανακοινωθούν θετικά μέτρα υπέρ του επιβατικού κοινού, όπως ότι σε περιπτώσεις απεργιών θα μειώνεται η τιμή της κάρτας πολλαπλών διαδρομών κατά την ανανέωσή της.

Μιλώντας εξάλλου και στον ραδιοσταθμό Βήμα έκανε λόγο για μειοψηφίες που προχωρούν σε απεργίες στα μέσα μεταφοράς.


Διέψευσε δε
, ότι τους ισχυρισμούς των σωματείων για μειώσεις 50% στους μισθούς τους. «Ο νόμος περιορίζει την οποιαδήποτε περικοπή στο 25%. Το 50% δεν είναι ακριβές σε καμία περίπτωση» απάντησε.

 «Ο διάλογος που έγινε με τα σωματεία των εργαζομένων ήταν ειλικρινής και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει, καθώς ο νόμος έχει ψηφιστεί και πρέπει να εφαρμοστεί» επισήμανε ο γγ. Μεταφορών.

Πέραν του Μετρό, τη Δευτέρα οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του Τραμ λειτουργούν μονάχα από τις 08:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

 


Πηγή: skai.gr