Κλείσιμο

Αναστέλλονται από Δευτέρα οι κινητοποιήσεις δικαστικών λειτουργών και εισαγγελέων

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Η αναστολή θα ισχύσει έως τις 3 Απριλίου, όποτε θα συγκληθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

Ανάλογη απόφαση
έλαβε και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία ωστόσο αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεών της έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε το Διοικητικό Συμβούλιο θα καθορίσει νέα Γενική Συνέλευση.

Κύρια πηγή δυσαρέσκειας των δικαστικών λειτουργών αποτελούν οι μισθολογικές περικοπές που έχουν επιβληθεί στις τάξεις τους, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων, τα δύο συνδικαλιστικά όργανα εμφανίζονται αποφασισμένα να συνεχίσουν την κατάθεση αγωγών κατά των μειώσεων των αποδοχών τους στο Μισθοδικείο.

Οι σημερινές αποφάσεις σημαίνουν πως δικαστές και εισαγγελείς επιστρέφουν σε πλήρες ωράριο εργασίας από τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά από τις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μισθολογικές περικοπές που τους επιβάλλονταν, ξεκίνησαν να καταβαίνουν από τις έδρες πριν τη λήξη του ωραρίου.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός