Δέκα λιμενικοί εμπλέκονται σε παράνομες άδειες χειριστών ταχύπλοων

Δέκα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούσαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, εκ των οποίων το ένα  έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης αδειών χειριστών ταχύπλοων έναντι αμοιβής, χωρίς τη συμμετοχή των υποψηφίων στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

Αυτό αναφερεται στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ολοκληρώθηκε, αντίγραφο του οποίου εστάλη στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Για τέσσερις λιμενικούς έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες απομάκρυνσής τους από την εν λόγω υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει, εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν.

Επίσης, ζητείται να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος να τεθούν σε αργία με πρόσκαιρη παύση για το γεγονός ότι απώλεσαν υπηρεσιακά έγγραφα ή από πρόθεση δεν διεκπεραίωσαν αυτά εγκαίρως, με συνέπεια τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας ή την παραγραφή ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ παρέλειψαν την ανακοίνωση πληροφορίας που αφορά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης ή δράστη αυτής.
Πηγή: skai.gr