Κλείσιμο

Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες της Βίλας Αμαλία - αντιπαράθεση για τις καταλήψεις

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθούν την Πέμπτη οι 92 συλληφθέντες που είχαν επιχειρήσει να ανακαταλάβουν τη Βίλα Αμαλία και απομακρύνθηκαν από το κτίριο μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστει συγκέντρωση αλληλεγγύης στο χώρο των δικαστηρίων.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε άλλη επιχείρηση της αστυνομίας στη βίλα Μαρία Κάλλας, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κουκούλες, κράνη και μπουκάλια.

Από την κατάληψη στα γραφεια της Δημοκρατικής Αριστεράς προσήχθησαν 40 άτομα τα οποία στη συνεχεία αφέθηκαν ελεύθερα.

Η προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλας Αμαλία, αλλά και η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, προκάλεσαν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ως «μέγιστη πρόκληση» χαρακτήρισε την κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικών κομμάτων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με αφορμή την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και διεμήνυσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους, να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη».

Κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης άσκησε από την Φλώρινα, όπου περιοδεύει, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας δηκτικά πως η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα προβλήματα της ακριτικής περιοχής διότι αυτή δεν έχει Βίλα Αμαλία.
Πηγή: skai.gr