Κλείσιμο

Αντιπαράθεση Δένδια – ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ

Άδεια μπουκάλια μπύρας, πέτρες, κοντάρια, κράνη, αντυσφιξιογόνες μάσκες ακόμα και μηχανήματα για ραδιοφωνικό σταθμό, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της επέμβασης στο χώρο του οικονομικού πανεπιστημίου της Αθήνας.

Λίγες ημέρες μετά από παρόμοια επέμβαση των αρχών στη Βίλα Αμαλία, η αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε "φύλλο και φτερό" γραφεία φοιτητικών νεολαίων, απειλώντας με προσαγωγές. Πρόκειται για μία ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων».

Απαντώντας ο υπουργός σημείωσε ότι «η αστυνομία χτες έκανε το καθήκον της. Απέδωσε στην κοινωνία και τους φοιτητές το δημόσιο οικονομικό πανεπιστήμιο. Είναι γνωστό ότι η ΑΣΟΕΕ τα τελευταία χρόνια από άσυλο ιδεών έχει μετατραπεί σε άσυλο παραεμπορίου και ανομίας. Για μένα, είναι δυσεξήγητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, που με ανακοινώσεις τους προκαλούν την κοινή λογική», ενώ κατέληξε κάνοντας έμμεση αναφορά στη Χρυσή Αυγή: «Η χώρα κινδυνεύει από δύο άκρα, το ένα θέλει τη συγκάλυψη και ανοχή της ανομίας και το άλλο επιθυμεί να υποκαταστήσει τη νομιμότητα. Και τα δύο άκρα αυτά δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά».

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο σχετικό βίντεο
Πηγή: Ρεπορτάζ: Αχιλλέας Τόπας