«Μετωπική» εμπόρων – μικροπωλητών για την Ερμού

Τη δυσαρέσκεια μέρους του εμπορικού κόσμου της Ερμού προκαλεί η στάση του Δήμου Αθηναίων να αφήσει πλανόδιους μικροπωλητές να πωλούν τα προϊόντα τους σε περιοχές κοντά στον εμπορικό δρόμο.

Όπως δήλωσε έμπορος στον ΣΚΑΪ, παρότι στους μικροπωλητές έχει χορηγηθεί κανονικά άδεια πώλησης μόνον για τους παραδρόμους κοντά στην Ερμού, πολλοί εξ αυτών έχουν μεταφέρει τη δραστηριότητά τους και στην Ερμού.

Πολλοί από τους εμπόρους θεωρούν ότι λόγω του πλανόδιου εμπορίου η εικόνα στην Ερμού δε συνάδει με το εορταστικό κλίμα, ενώ τονίζουν ότι κανονικά δεν έπρεπε να χορηγηθεί καμία άδεια στην περιοχή. Ζητούν δε, αφαίρεση αδειών σε όσους μικροπωλητές βρίσκονται σε λάθος σημεία και παρανομούν.

Απαντώντας στις επικρίσεις, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ο Δήμος καταβάλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση του κέντρου με εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Διευκρίνισε ότι άδειες σε πλανόδιους μικροπωλητές δίδονται κάθε χρόνο και από φορείς όπως ο ΕΟΜΜΕΧ ή οι τέως νομαρχίες, και οι σημερινοί μικροπωλητές έχουν άδειες έως το 2013.

Η κ. Κοντοσταθάκου σημείωσε ότι η οδηγία που έχει η δημοτική αστυνομία είναι να αφαιρείται η άδεια από όσους μικροπωλητές μπαίνουν στην Ερμού.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας