Στη ΓΑΔΑ διανυκτέρευσε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στη ΓΑΔΑ διανυκτέρευσε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κρατούταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αφότου κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από την απολογία του για την υπόθεση της Proton Bank.

Νωρίτερα, ο κ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί, ωστόσο δεν παρέμεινε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε τις βαριές κατηγόριες που του αποδίδονται, χαρακτήρισε «διάτρητα» τα πορίσματα των ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδας και επανέλαβε την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε προσπάθεια, απο οικονομικής πλευράς, για την επίλυση της υπόθεσης.

Ο κ. Λαυρεντιάδης
αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος του δημόσιου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε μέσω του συνηγόρου του έπειτα από την απόφαση προφυλάκισής του, ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για «δυσμενή και επιλεκτική μεταχείριση», αναφέροντας πως τα προβλήματα της υγείας του «αγνοήθηκαν προκλητικά», και τονίζοντας ότι ουδέποτε επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, η αρμόδια ανακρίτρια έδωσε προθεσμία προκείμενου να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, τα άλλα τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Proton Bank που συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της όλης υπόθεσης.

Τέλος, άφαντος παραμένει ενας εκ των στενότερων συνεργατών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ την πρόθεση της να παραδοθεί στις διωκτικές Αρχές εξέφρασε μέσω του συνηγόρου της μία γυναίκα, στενή συνεργάτιδα του προφυλακισμένου επιχειρηματία. Η γυναίκα δεν εχει εμφανισθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου και Δημήτρης Καραστεφανής