Δεν τίθεται θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια ΕΥΔΑΠ, προβληματισμός για χρέη Δήμων

Δεν τίθεται θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση δεν εχει εισηγηθεί την επιβολή αυξήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης, αποσαφηνίζοντας πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανατιμήσεων, παρά υφιστάμενες οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση, οι οποίες αγγίζουν τα 520 εκατομμύρια ευρω.

Ωστόσο, ο κ. Σταυρίδης εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις διογκούμενες οφειλές των Δήμων προς την επιχείρηση, οι οποίες ανέρχονται στα 350 εκατομμύρια ευρώ και αυξάνονται κατά 2,5 έως 3 εκατομμύρια ανά μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους μεγαλύτερους οφειλές συγκαταλέγονται ο Δήμος Φυλής, που χρωστά περίπου 45 εκατομμύρια ευρω στην ΕΥΔΑΠ.

Οι συσσωρευμένες όφειλες των Αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αναγκάσει την ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην κατάσχεση περίπου 10 τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε Δήμους.
Πηγή: skai.gr