Μετεγγραφές και έκτακτη εξεταστική για φοιτητές επί πτυχίω στο ν/σ του υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνονται οι νέες διατάξεις για τις μετεγγραφές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων, αλλά και τη μια επιπλέον εξεταστική που θεσμοθετείται προς διευκόλυνση των φοιτητών επί πτυχίω.

Στο επίμαχο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις για συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς. Οι εν λόγω πρωτοετείς θα έχουν τη δυνατότητα να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος το επόμενο εξάμηνο, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

Οι λεπτομέρειες για τις μετεγγραφές θα συμπεριληφθούν σε τροπολογία η οποία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο κατά τη συζήτησή του Βουλή.

Παράλληλα, καθιερώνεται από εφέτος η έκτακτη εξεταστική, καθώς οι φοιτητές επί πτυχίω θα μπορούν να δώσουν κάποια μαθήματα που «χρωστούν» ώστε να ολοκληρώσουν νωρίτερα και πιο ευέλικτα τις σπουδές τους, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Τέλος, παρατείνεται για επτά μήνες η προθεσμία που θα καθορίζει τα όργανα, την διαδικασία καθώς και τα κριτήρια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη βαρύτητα των επιμέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης.
Πηγή: Γιώτα Γκοβόστη