Επιστολή Βρούτση για μισθωμένα κτίρια υπουργείου Εργασίας (upd)

Έως την Παρασκευή θα πρέπει να αποστείλουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Εργασίας το σύνολο των μισθωμένων κτιρίων στην οικονομική διεύθυνση του υπουργείου .

Σύμφωνα με επιστολή του Γιάννη Βρούτση, στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των ιδιοκτητών κτιρίων και η εξοικονομήση πόρων απο τα μισθώματα.

Eπίσης, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης λειτουργικών πόρων (κατάργηση θέσεων συμβούλων, μεταστέγαση υπηρεσιών σε ένα κτίριο κτλ) που έχει θέσει εξ αρχής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποφασίστηκε η άμεση μείωση των οικονομικών υποχρεώσεων του καταργηθέντος φορέα Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) εγκρίνοντας την καταγγελία των μισθωτηρίων συμβάσεων σαράντα (40) γραφείων του ΟΕΚ ανά την επικράτεια, όπου στεγάζονταν οι περιφερειακές υπηρεσίες και προχωρώντας στη μεταστέγαση του προσωπικού και των αρχείων σε ιδιόκτητα κτίρια με ετήσιο όφελος 353.652 ευρώ.

Ακόμη ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του εξαώροφου κτιρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ, στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Πατησίων 37. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτίριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβάλλονταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.

Πηγή: skai.gr