Με γενικό μπλακ άουτ απειλεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κορυφώνονται τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί στις Διευθύνσεις Προσωπικού για αποστολή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των στοιχείων όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ προχωράει σε γενικευμένες καταλήψεις, αφήνοντας ωστόσο την απόφαση για λουκέτα σε ΚΕΠ και παιδικούς σταθμούς στους κατά τόπους συλλόγους της, ενώ δήμαρχοι, περιφερειάρχες και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κινούνται στην ίδια γραμμή, επιχειρώντας ένα γενικό μπλακ άουτ των υπηρεσιών.

Στην Πάτρα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τριήμερη αναστολή λειτουργίας από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη. Κλειστές θα μείνουν τη Δευτέρα και οι υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας, ενώ αποφάσεις για τη μη αποστολή των επίμαχων καταλόγων έχουν λάβει σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας.

Στο προσκήνιο εξακολουθεί να βρίσκεται και ο προπηλακισμός του γερμανού προξένου στη ΔΕΘ, καθώς τη Δευτέρα εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση των 3 συλληφθέντων που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον του.

Ο ίδιος ο εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου πάντως μετά τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης, άφησε σαφείς πολιτικές αιχμές, δηλώνοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο και ότι οι διαδηλώσεις δεν μπορεί να είναι η μόνη εναλλακτική.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά