Υπό αστυνομικό κλοιό η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Υπό το φόβο των περσινών επεισοδίων που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια από την παρέλαση, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.

Οι επίσημοι θα είναι μακριά από τον κόσμο και οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση. Όσοι επιχειρούν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων θα υπόκεινται σε έλεγχο ταυτότητας, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει και προληπτικές προσαγωγές.

Στο μεταξύ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση παρουσία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου. Διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά βρέθηκαν επί ποδός, ενώ τοποθετήθηκε προστατευτικός φράκτης κοντά στην εξέδρα των επισήμων.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος κ. Ιωάννης Σηφάκης, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, υπογράμμισε τα εξής:

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων. Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας».

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας
θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα.

Κλειστός από τις 8 το πρωί θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Ακόμα, θα είναι αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε όλη την επικράτεια, κατά την περίοδο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Τέλος, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr