Νεκρός ο Βλάσης Καμπούρογλου, πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Τζακάρτα, πρωτεύουσας της Ινδονησίας, βρέθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Βλάσης Καμπούρογλου, ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Drumilan International, η οποία φέρεται να ήταν αναμεμιγμένη στην υπόθεση των πυραύλων TOR-M1 επί της υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου είχε υποδειχτεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, ως ένας από τους ανθρώπους που ήταν αναμεμιγμένοι στην υπόθεση χρηματισμών για την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί
ακόμα εάν ο θάνατος του έλληνα επιχειρηματία οφείλεται σε αυτοκτονία ή κάποιο άλλο αίτιο.

Το 2004, ο Βλάσης Καμπούρογλου είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνούσε τις συμβάσεις για τους TOR-M1. Στο πλαίσιο της κατάθεσής του, ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πως η Drumilan International δεν είχε αποκομίσει κανένα χρηματικό όφελος από την υπόθεση των ρωσικών όπλων.

Στον απόηχο της κατάθεσής του, ο Βλάσης Καμπούρογλου εξαφανίστηκε, ενώ πολλοί υπέθεταν πως είχε διαφύγει το εξωτερικό. Παρά ταύτα, ο επιχειρηματίας φέρεται να εθεάθη πριν από δύο χρόνια στην υπερπολυτελή κατοικία του στην Ιθάκη, όπου είχε φιλοξενηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Πηγή: skai.gr