ΙΚΑ: Στους 150.000 οι «εξαφανισμένοι» δικαιούχοι σύνταξης

Στους 150.000 ανέρχονται οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης του ΙΚΑ και στους 110.000 οι δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης του ΙΚΕ που δεν έχουν εμφανιστεί για να απογραφούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Η διοίκηση του ιδρύματος και το υπουργείο Εργασίας, ξεκαθαρίζουν πως στις 21 Οκτωβρίου, το ΙΚΑ θα σταματήσει να καταβάλλει συντάξεις σε όσους δεν απογράφησαν ή δεν το πράξουν έως την Παρασκευή 5/10, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

Ο κ.  Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι δίνεται παράταση μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, προκειμένου να απογραφούν όσοι δεν έχουν απογραφεί και όσο δεν απογραφούν ούτε τότε δε θα λάβουν τη σύνταξη στις 20 (περίπου) Οκτωβρίου. Ωστόσο, θα αρχίσουν να λαμβάνουν ξανά τη σύνταξή τους μόλις απογραφούν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν μπορεί ακόμα να προβεί σε κάποια εκτίμηση όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων που έπαιρναν παράνομα σύνταξη. Είπε ότι αυτό θα γίνει μετά από την Παρασκευή, οπότε λήγει η παράταση, υπογραμμίζοντας ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Οκτωβρίου αρχίζει η απογραφή 1,2 εκατ. συνταξιούχων του ΟΓΑ, η οποία θα διαρκέσει έως και το τέλος Νοεμβρίου.
Πηγή: skai.gr